Donate Now

Uyarı: Test modu etkinleştirildi. Test modundayken canlı bağışlar işlenmez.

$
Ödeme Türünü Seçin
Kişisel Bilgi

Bağış Toplamı: $100.00

Donate Now

Uyarı: Test modu etkinleştirildi. Test modundayken canlı bağışlar işlenmez.

$
Ödeme Türünü Seçin
Kişisel Bilgi

Bağış Toplamı: $100.00

Hakkımızda

Derneğimiz, 1982 yılında İstanbul merkezli olarak kurulmuştur ve tek merkezli olarak faaliyetine devam etmektedir. Kurulduğu günden bugüne kadar T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kurumlarda koruma ve bakım altında olan çocuklara destek vermenin yanında, toplumdaki ihtiyaç sahibi çocukların ve gençlerin de eğitim ve tüm diğer ihtiyaçlarını desteklemektedir.
about-8
about-9
Hakkımızda

Neler Yapıyoruz?

Kız çocuklarının ihtiyaç duydukları her alanda karşılaştıkları zorluklara çözüm üreterek, çocukların yüksek menfaatlerini gözeterek, hak ettikleri fırsatlara erişimlerini desteklemek amacıyla faaliyet göstermektedir. Uzman bir ekip tarafından yönetilmekte olup, birçok değerli yönetici ve gönüllünün destekleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Daha güçlü bir toplum seviyesine ulaşabilmek ve kız çocuklarının potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamak için projeler ve etkinliklerle aktif bir rol üstlenmektedir.

about-10

Çalışmalarımız

Derneğimizin hedefleri, koruma ve bakım altındaki kız çocuklarını her koşulda desteklemek ve onlara her alanda, maddi ve manevi olarak destek olmaktır.

Maddi sıkıntı içerisindeki kız öğrencilere burs ve eğitim materyali desteği sağlıyoruz. Ayrıca eğitimlerini destekleyecek konularda uzman kişiler aracılığı ile, destek verdiğimiz çocuklar için hizmet içi eğitim almış mentorlerimiz ile bu süreci sağlıklı ve etkili bir şekilde yönetmeyi amaçlıyoruz.

Çalışma alanımızdaki çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadıkları travmaları hafifletmek için alanında uzman gönüllü ve profesyonel kişilerle çalışarak her türlü maddi ve manevi desteği sağlıyoruz.

Çalışma alanımızdaki çocuklarımızın ve gençlerimizin gereksinim duyduğu yaşamsal ve toplumsal ihtiyaçlarının giderilmesini, ayrıca koruma ve bakım kararı kalkmış genç kızlarımızın da topluma uyum sürecini maddi ve manevi olarak destekliyoruz.

Üyelerimizle, gönüllülerimizle ve destek verdiğimiz gençlerimizle; kahvaltı ve yemek organizasyonları, gezi programları, kermes etkinlikleri, her türlü sanatsal ve kültürel faaliyetler, çini atölyesi çalışmaları, kitap kulübü buluşmaları, sürdürülebilir kişisel gelişim eğitimleri, online ve fiziksel seminerler gibi birçok faaliyetler yapıyoruz.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde koruma ve bakım altında yaşayan çocuklarımızın ortak yaşam alanlarının iyileştirilmesi amacıyla kurumsal yapıya destek oluyoruz.

Toplumsal farkındalığı arttırmak için kurum ve kuruluşlarla her türlü seminer, çalıştay, panel çalışmaları yapıyoruz.

Yıl
Kız Çocuğumuza Destek
Kurumla İş Birliği
Gönüllü
Misyon - Vizyon - tEMEL DEĞERLER

Şimdi Harekete Geçme Zamanı!

VİZYONUMUZ
Kız Çocuklarını Koruma Derneği olarak vizyonumuz, kız çocukların sevgi dolu bir geleceğe kavuşmalarını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda, kız çocuklarına yönelik eğitim, iş imkanları, staj ve burs gibi destekleri içeren çeşitli projeler geliştirerek, onların yaşamlarına olumlu bir etki sağlamayı amaçlıyoruz.

MİSYONUMUZ
Desteğe ihtiyaç duyan her kız çocuğuna el uzatmayı misyon edinmiş bulunmaktayız. Çocuklarımıza maddi, manevi, sağlık ve eğitim alanlarında destek sağlamak için çalışıyoruz.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

• İnsanlığa Faydalı Olmak: Topluma pozitif bir etki yaparak insanların yaşamlarını iyileştirmeyi hedefliyoruz.
  • Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik: Faaliyetlerimizi şeffaf bir şekilde yöneterek topluma karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.
  • Siyaset Üstü Bir Kuruluş Olmak: Her türlü siyasi etkiden bağımsız olarak, herkes için eşit ve adil bi yardım sunmayı amaçlıyoruz.
  • Temel Haklara Erişim: Çocukların temel haklarına ulaşmalarını sağlamak için çabalıyor, bu hakların korunmasına destek oluyoruz.

Yönetim Kurulu

Kız Çocuklarını Koruma Derneği, 2024 yılı yönetim kurulu ve dernek olarak tüm gönüllüleri ile çalışmalarına devam etmektedir.